Husföretag i länet varslar om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

25 personer varslas om uppsägning på Eksjöhus i Eksjö. Både tjänstemän och kollektivanställda riskerar nu att förlora sina jobb när verksamheten ska bantas. Det var Smålands tidningen först med att berätta.

– Det är jättetråkigt. Vi har väntat in i det längsta att det ska vända men tyvärr ser vi ingen ljusning den kommande tiden, säger säger Anders Olsson, marknadsansvarig på Eksjöhus.

Under måndagen fick de anställda besked om att företaget med verksamhet i både Eksjö och Sävsjö varslar 25 personer. Totalt har företaget 165 anställda, varav 135 arbetar i Eksjö. Varslet idag berör bara de anställda i Eksjö.

– Det är tyvärr en vikande marknad, hög inflation och stigande räntor som lett fram till det här och vi behöver anpassa verksamheten, säger Anders Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.