Nu har Värnamo kommun tröttnat på huvudentreprenören Tage & Söner. Foto: Sandra Wennergren/SVT

Huvudentreprenören kräver skadestånd

Publicerad

I måndags berättade vi på SVT Nyheter Jönköping att Värnamo kommun bryter avtalet med huvudentreprenören Tage & Söner. Anledningen är att Gummifabriken i Värnamo dragit med stora problem och bygget har ständigt varit försenat.

LÄS MER: Gummifabriken i Värnamo säger upp avtalet med entreprenören

SVT Nyheter Jönköping har sökt representanter för Tage & Söner för en kommentar. Till slut svarar företagets VD Magnus Andersson via mejl. Han säger att det var obefogat att bryta avtalet och det saknar grund.

– Förklaring i sak från Värnamo kommunala Industrifastigheter är närmast löjeväckande.

Vad anser du anledningen är att ni inte blev klara i tid?

– Tidsförlängningen har sin förklaring i oändliga ändrings och tilläggsarbeten, hinder och stillestånd, på grund av beställarens undermåliga projektering, samt beställarens förseningar i sina leveranser, skriver han.

Vad händer nu? Kommer ni ställa gummifabriken till svars på något sätt?

– Värnamo kommunala Industrifastigheter har gjort sig skyldig till avtalsbrott, vilket vi kommer att kräva bland annat skadestånd för, skriver Magnus Andersson i mejlet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.