• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Mira Jungåker är en av spelarna i HV71 som tagits ut till VM-truppen. Foto: Pontus Lundahl/TT

HV-spelare med i VM-truppen i USA

Publicerad

Mira Jungåker och Hilda Svensson är uttagna till VM-truppen som ska gräva guld i USA i april.

Nu står det klart vilka spelare som representerar Sverige i VM i USA 3-14 april. Från HV71 är backen Mia Jungåker och forwarden Hilda Svensson uttagna.

– Jag tror den här gruppen med framåtlutade individer kan bli ruggigt starka tillsammans och hjälpa varandra till personbästa i USA, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna.

Damkronorna spelar i Grupp B tillsammans med Danmark, Kina, Japan och Tyskland. De tre främsta lagen i gruppen kvalificerar sig för kvartsfinalspel, dit lagen i Grupp A också tar sig. Grupp A består av USA, Kanada, Schweiz, Finland och Tjeckien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med hem till Mira Jungåker som visar några av de medaljer hon fått de senaste åren. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.