Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ishockeyspelaren Mira Jungåker från Jönköping kommer nästa säsong att lämna HV71 för att spela hockey i USA. Foto: TT/Pontus Lundahl

Stjärnbacken Mira Jungåker från Jönköping lämnar HV71

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Mira Jungåker från Jönköping nästa säsong kommer att lämna HV71 och Sverige. Efter en sista säsong i SDHL går flyttlasset till USA där det blir hockey och studier på college.

Trots att årets SDHL-säsong inte är igång än står det klart att 18-åringen, som idag går sista året på Sandagymnasiet i Jönköping, under nästa säsong inte kommer att spela för HV71. Istället blir det D1 hockey på Ohio State University som är den högsta serien man kan spela i.

– Det känns jättebra och det kommer att bli ett spännande äventyr, säger Mira Jungåker.

Jungåker har trots sin unga ålder redan lyckats göra storsuccé i landslaget. Hon har hittills spelat sex A-landskamper och var yngst i Damkronornas trupp i VM under förra året.

Bara i år utsågs hon till bästa back i U-18 VM och tog tillsammans med Mira Markström, Hilda Svensson, Jenna Raunio och Emma Rehn hem en silvermedalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.