Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
HV71 möblerar om på posten som huvudtränare. Ut går Samuelsson medan Lindbom kommer in. Foto: TT/SVT

Bekräftat: HV71 sparkar Samuelsson och Stillman

Uppdaterad
Publicerad

HV71 sparkar både huvudtränaren Tommy Samuelsson och assisterande tränare Fredrik Stillman. Det bekräftar nu klubben på sin hemsida.

Just nu ligger HV71 på kvalplats och under säsongen hittills har laget endast åtta matchsegrar efter fulltid. Nu har styrelsen beslutat att både huvudtränaren Tommy Samuelsson och assisterande tränaren Fredrik Stillman får lämna sina uppdrag, det var Sportbladet först att rapportera.

Från och med imorgon tisdag kommer laget istället att ledas av Johan Lindbom och assisteras av Charles Berglund, Per Gustafsson och William Rahm.

– Det är tråkigt beslut, men vi vill få till en förändring och vi behöver lyfta laget ytterligare ett snäpp, säger styrelseordförande Anders Wilander.

Betyder det att ni inte har något förtroende för Samuelsson och Stillman ?

– Jag kommer aldrig tappa förtroendet för dem, de är två helt fantastiska tränare, men vi måste prova det vi kan påverka själva och det är därför vi gör den här rokaden.

Ni är på kvalplats nu, siktar ni in er på att klara ett kval?

– Målet är att vara i SHL nästa år. Hur vi tar oss dit spelar ingen roll, men där hör vi hemma, säger Wilander

Lindbom får tillbaka taktpinnen

Johan Lindbom som nu är klubbdirektör får alltså huvudansvaret som tränare. Han tränade laget mellan åren till 2015-2018. Han var tränare för laget när de tog guld 2017.

Charles Berglund ersatte nyligen Johan Åkerman som assisterande tränare. William Rahm har kvar rollen som målvaktstränare medan Per Gustafsson lånas nu ut från HC Dalen till HV71 resten av säsongen.

Tommy Samuelsson tillträdde som tränare inför säsongen 2021/2022 när HV71 spelade i allsvenskan. Han lyckades ta upp laget till SHL igen, men den här säsongen har spelet inte gått som planerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.