HV71 spelar hemmamatch i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar HV71 Dam sin hemmamatch i SDHL mot Brynäs på Axelent arena i Värnamo. Tanken med en hemmamatch borta är att fler tjejer ska bli lockade att börja med hockey.

– Vi vill ju att intresset för damhockeyn ökar så att fler klubbar satsar på tjejerna, säger Peter Ekelund General Manager HV71. 

Redan förra säsongen spelades två hemmamatcher borta. Den ena spelades i Skövde och den andra i Ljungby.

– Det ligger ju i vårt eget intresse också att få fler tjejer att spela hockey. Vi hoppas ju att man börjar någon annanstans med sedan kommer till HV71 när man blir lite äldre. Sedan kan vi ju på sikt minska antalet utländska spelare i SDHL om vi får fler som spelar, säger han.

Hur stort är intresset för matchen?

– Jag har pratat med en del personer i Värnamo som tror att det kan komma ganska många på matchen. Men kommer det runt tusen personer skulle det ju var riktig roligt, säger Peter Ekelund.

Matchstart är kl 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.