Fredrik Pettersson-Wentzels styr nu kosan mot Tyskland. Foto: TT

HV71s målvakt lämnar för spel utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Hela nio spelare lämnar HV71 efter den gångna säsongen, bland annat siktar målvakten Fredrik Pettersson-Wentzelmot spel i tyska Düsseldorfer EG.

Det blev en misslyckad säsong för HV71. Uttåg redan i åttondelsfinalen mot Linköping. På onsdagen stod det klart att hela nio spelare lämnnar klubben.

HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel väljer Tyskland inför nästa säsong. Nu är det klart att HV-keepern som stått lite i skuggan av Linus Söderström inte fortsätter sin karriär i HV71 utan kommer att spela i tyska Düsseldorfer EG.

På den tyska klubbens hemsida säger klubbens sportredaktör Niki Mondt att han är övertygad om att Pettersson-Wentzel kommer att bilda ett bra målvaktspar tillsammans med Mathias Niederberger.

Pettersson-Wentzel har skrivit ett ettårskontrakt med Düsseldorf.

De försvinner från klubben

Strax efter beskedet att Pettersson-Wentzel flyttar, meddelade HV71 att åtta ytterligare spelare lämnar, däribland den andre målvakten Linus Söderström.

Övriga spelare som lämnar är: Fredrik Styrman, Topi Jaakola, Bill Sweatt, Kevin Stenlund och Marc Zanetti.

HV71 skriver i ett pressmeddelande att sportchefen Johan Hult heller inte räknar med att Victor Ejdsell och Erik Brännström, som varit utlånade från Chicago Blackhawks respektive Vegas Golden Knights, blir kvar i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.