På tisdagen inleddes rättegången mot en ung kille om mord och grov mordbrand. I klippet kan du se delar från förundersökningen. Foto: Sandra Wennergren/SVT

Kvinna dog i villabrand – rättegången startar

Uppdaterad
Publicerad

Den 1 februari dog en kvinna i en villabrand i Anneberg. Under tisdagen startar rättegången om mord och grov mordbrand där en kille i övre tonåren står åtalad.

Kvinnan bodde ensam i huset i Anneberg, Nässjö kommun, och hade inte så mycket kontakt med grannarna. På bussen hem från matbutiken i Eksjö trakasserades hon av ungdomar, de följde även efter henne hem.

Kvinnan kontaktade larmcentralen flera gånger och vid ett tillfälle var polisen hos henne och säkrade spår efter att ungdomarna brutit upp en dörr och kastat in saker i hemmet. Senare på kvällen dog hon när huset stod i lågor.

En kille i övre tonåren står åtalad för bland annat mord och grov mordbrand och två andra ungdomar, en kille och en tjej, för ofredande och för att inte ha larmat om branden. Tjejen nekar till brott och killarna har ännu inte tagit ställning i skuldfrågan. Rättegången pågår i tre dagar.

I klippet kan du se vad som hände den ödesdigra dagen och se material från förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.