Från sitt uterum ser Roland Sandahl direkt in i det nedbrunna huset som står orört sedan branden härjade i det. Foto: Emma Johansson/SVT

Grannen Roland ser nedbrunna huset varje dag

Publicerad

Roland Sandahls hus ligger närmast det hus som brann ned i Anneberg i februari och där en kvinna dog i branden. Han påminns varje dag om händelsen.

Huset är förkolnat och vindpustar för med sig lukten av brandrök, trots att det har gått mer än tre månader sedan kvällen då huset stod i lågor.

– Man blir ständigt påmind om det. Det är ingen trevlig syn, säger Roland Sandahl.

Mordbrand Anneberg

Samlades och tände ljus

Han och andra grannar samlades dagen efter och tände ljus utanför avspärrningarna runt huset. Ingen av dem hade kommit kvinnan nära då hon levde för sig själv med liten kontakt med omvärlden.

– Jag såg tre ungdomar knacka på hennes dörr och springa runt. Men vi trodde aldrig att detta skulle inträffa.

Påminns varje dag

Grannskapet påminns varje dag om händelsen eftersom huset inte får röras innan rättegången är klar.

Den börjar på tisdag och en kille i övre tonåren åtalas bland annat för mord och grov mordbrand och ytterligare två ungdomar misstänks för ofredande och för att inte ha larmat om branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Anneberg

Mer i ämnet