Besökarna kommer att få testa många olika sporter. Här är en bild från Idrottens dag i Örnsköldsvik förra året. Foto: Fredrik Forsgren SVT

Idrottens dag ska locka till rörelse

Publicerad

Under lördagen genomförs Idrottens dag i Jönköping. En dag som ska locka till rörelse och samtal om framtidens idrott.

Idrottens dag hålls olika dagar över hela landet. Jönköping är den enda kommunen i länet som medverkar  och man är först ut i landte. Det ska vara en dag med mycket aktivitet där besökare kan prova olika typer av sporter.

19 olika föreningar är på plats vid Hovrättstorget och Lillsjöplan under dagen. Det blir ridsport, bordtennis, taekwondo, cricket, innebandy, fäktning, segling med mera.

– Det finns en fantastisk kraft inom idrotten. Idrottens dag blir en gemensam mötesplats som på ett positivt sätt kan bidra till idrottens förändringsresa. Att vi sprider rörelseglädje över hela landet ger oss en möjlighet att nå de som idrotten inte når idag. Vi ska vara där människor finns och sänka trösklarna för att fler ska vilja idrotta hela livet, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

I Jönköping pågår under helgen även Riksidrottsmötet på Elmia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.