Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du hur det blir annorlunda med den nya arenan. Foto: Viktor Fridén/SVT

IFK Värnamo ser ut att kunna inleda allsvenskan på Finnvedsvallen

Publicerad

De tvingades flytta sina två första hemmamatcher till Borås Arena ifjol och tappade miljontals kronor. 2024 ser IFK Värnamo ut att kunna inleda på Finnvedsvallen.

– Vi gör precis allt vi kan för att kunna åstadkomma det, säger Värnamo kommuns fritidschef Johan Arvidsson.

Snö, kyla och översvämningar ställde till det för Finnvedsvallens gräsmatta ifjol. Samtidigt har den sina utmaningar i och med att den kyls ner från Lagan och inte har någon uppvärmningsfunktion.

Det hela resulterade i att IFK Värnamo fick flytta sina två första hemmamatcher för säsongen. I år, när det varit varmare och ser ut att förbli så framöver, ser läget annorlunda ut.

Viktigt för publiken

– Det betyder jättemycket både för kommunen och IFK:s del att vi kan spela här och inte behöver flytta som vi gjorde förra året. Framför allt för publikens del, att vi kan finnas här i Värnamo, säger Lars Grahn, enhetschef för arenaservice i kommunen.

Under de närmaste veckorna kommer det sås nytt gräs och gödslas på Finnvedsvallen, innan det läggs en växtduk över gräset. Därefter ska planen luftas och gödslas ännu en gång. Så länge inte vädret ställer till det ser planen ut att vara spelbar till hemmapremiären mot GAIS 7 april.

I klippet ovan hör du mer om prognosen och hur det kan skilja sig på IFK Värnamos nya arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.