Finnvedsvallen blev inte godkänd för hemmapremiären i fredags – nu rasar IFK Värnamos sportchef Enes Ahmetovic mot kommunens skötsel av planen inför helgens hemmamatch mot Malmö FF, på hemmaplan. Foto: Privat/Bildbyrån

IFK Värnamos sportchef totalsågar kommunen: ”Måttet är rågat”

Uppdaterad
Publicerad

De har tvingats flytta två raka hemmapremiärer. Nu rasar IFK:s sportchef mot Värnamo kommuns skötsel av både Finnvedsvallen och deras intilliggande träningsplan, på plattformen X.

– Någonstans är måttet rågat efter två-tre år av total missbehandling av en plan, säger Enes Ahmetovic till SVT Nyheter Jönköping.

Sportchefens inlägg på X består av tre bilder,på Finnvedsvallen, IFK Värnamos träningsplan och en parkering bredvid Finnvedsvallen som, enligt Ahmetovic, ”är helt befriade från så kallade vi gör allt vi kan-insatser från kommunen”.

– Jag tycker bilderna talar sitt tydliga språk. För mig handlar det om att skapa bästa förutsättningar för det jag kan styra. Planen styr jag inte, utan det jag får till mig är att man gör allt man kan. Det upplever inte vi som förening att man gör, säger Enes Ahmetovic.

”Lovar utan att göra någonting”

Kommunen och IFK Värnamo har en kvalitetsgrupp tillsammans gällande Finnvedsvallen. Enes Ahmetovic menar att kommunen inte håller vad de säger under mötena.

– När man går därifrån känner man att allt är toppklass, det här blir hur bra som helst. Sen blir planen inte ens godkänd av förbundet. Då känner man att man inte orkar växla ett ord till med folk som lovar grejer utan att göra någonting.

Johan Arvidsson, fritidschef i Värnamo kommun, förvånas av kritiken och säger att de tar hjälp av experter.

– Jag vill att han exemplifierar med vad vi inte gör som vi kommit överens om. Vi upplever att vi har gjort allt. Och jag är mycket tacksam om han tar det direkt med mig och inte går via media.

Sportchefen kritiserar skicket på konstgräsplanen (till vänster) med gummigranulat utspritt över sig och påpekar att gräsplanen som används till parkering (till höger) ser desto bättre ut. Foto: Privat

”Behöver inte ta konsekvenserna”

Ahmetovic menar att flyttade matcher drabbar flera aktörer även utanför klubben, som restauranger som går miste om besökande supportrar.

– Det påverkar oss på alla sätt och vis. De behöver inte bry sig om någon i IFK Värnamo förlorar jobbet när vi åker ut för att vi inte får spela på hemmaplan. Nu säger jag inte att vi kommer göra det, men de behöver inte ta konsekvenserna.

Johan Arvidsson finner inte ord när han ska besvara påståendet.

–Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Om han har den uppfattningen och känslan får det stå för honom. Jag förstår det inte.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör klubbchefen Lisa Lidén och kommunens enhetschef för arenaservice Lars Grahn efter fredagens besked att Finnvedsvallen inte höll för att spela hemmapremiär på. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.