Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrottstjuvar strödde ut fotanglar – totalstopp på E4

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera inbrott på företag i Skillingaryd under natten till måndagen flydde gärningsmännen ut på E4 och kastade då ut så kallade fotanglar utefter flyktvägen. Flera bilar och lastbilar fick punktering av fotanglarna.

Det var vid halv fyra-tiden som polisen rapporterade om inbrottsstöld på företag i Skillingaryd. Gärningsmännen skulle ha forcerat ett staket med en hjullastare och ett vittne hade sett flera bilar och gärningsmän på platsen.

Totalstopp på E4

När de misstänkta inbrottstjuvarna flydde körde de ut på E4 och slängde där ut ett stort antal ”fotanglar” vilket orsakade punktering på flera bilar och lastbilar. Det blev totalstopp på motorvägen medan fordonen bärgades och ”fotanglarna” städades bort från vägen. Enligt polisen kunde trafiken, efter en relativt kort stund, rulla förbi platsen igen.

Ytterligare inbrott

Senare fick polisen ytterligare ett samtal om ett inbrott på ett annat företag i Skillingaryd. Polisen misstänker att det var samma gärningsmän som varit även där.

Företagen som fick inbrott spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.