Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Industribrand i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade på Carlfors bruk i Huskvarna under fredagseftermiddagen. Explosionen orsakade sedan en brand och tre personer har förts till sjukhus.

Larmet kom strax efter klockan 17.15 om att det brann på utsidan av byggnaden. En svart rökpelare har synts från bruket och polisen uppger att de skickat en patrull till platsen.

Enligt Göran Melin, vid räddningstjänsten i Jönköping, orsakade aluminiumpulver explosionen som sedan utlöste en brand.

En inlagd för vård

Tre personer har förts till sjukhus med ambulans.

– De kunde stå benen. Det handlar om tre anställda, säger Göran Melin.

Enligt Länssjukhuset Ryhov är en av de tre, en man i 50-årsåldern, inlagd för vård med måttliga skador. De andra två är lindrigt skadade och får åka hem efter behandling.

Efterbevakning hela natten

Jönköpings, Huskvarnas och Norrahammars räddningstjänststyrkor skickades till platsen. Läget uppges vara under kontroll.

Enligt Göran Melin brann det fortfarande på en begränsad yta runt klockan 18.15 och räddningstjänsten använde sand för att släcka branden.

– Vi kommer ha efterbevakning hela natten, säger han.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om arbetsplatsolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.