De två mordmisstänkta kvinnorna fortsätter att neka till inblandning i Toves död i Vetlanda. Foto: Adam Ihse/TT

Mordmisstänkta lider inte av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

De båda kvinnorna som sitter häktade för mordet på 21-åriga Tove från Vetlanda led inte av några allvarliga psykiska störningar vid tiden då Tove försvann. Det konstaterar Rättsmedicinalverket, RMV, som nu undersökt de båda kvinnorna.

Båda kvinnorna uppger i utredningarna att det varit ett handgemäng mellan den ena kvinnan och Tove under kvällen och att de gått hem till en av kvinnornas lägenhet för att prata ut.

Den ena kvinnan, som är ett par år yngre än den andra, hävdar i utredningen att hon tror att den äldre begått brottet under tiden som hon sovit ruset av sig efter utekvällen, medan den äldre kvinnan menar att Tove lämnat lägenheten efter att de pratat ut.

Förnekar brott

Både den äldre och den yngre kvinnan fortsätter förneka brott. Den äldre kvinnan uppger i sinnesundersökningen som kom på måndagen att hon känner sig ledsen över att hon fått veta att hennes vän nu är död. 

I utredningen för den yngre kvinnan, som kom i fredags, framgår det att hon lider av en psykisk störning, men att den inte är av allvarlig art. Hos den andra kvinnan finns det, enligt RMV inga misstankar om psykiska sjukdomstecken förenliga med en allvarlig psykisk störning vid undersökningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.