Två personer har skadats efter en skottlossning i Tranås. Hör polisen berätta om händelsen i klippet. Foto: Pontus Stenberg

Ingen gripen för mordförsöken i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Ännu har ingen ny person gripits för mordförsöken i Tranås på torsdagsnatten då två män hittades skottskadade. Åklagaren har lämnat tillbaka utredningen till polisen.

Det var natten till fredagen som polisen fick larm om skottlossning i Tranås och där två män i 30-årsåldern hittades skadade. Ingen av dem hade livshotande skador, i övrigt är skadeläget okänt.

En man i 50-årsåldern anhölls under natten, misstänkt för medhjälp till mordförsök. Han släpptes dock på morgonen och sedan dess har ingen ny person gripits.

Åklagaren ledde förundersökningen, men har nu lämnat tillbaka den till polisen.

– Det kan finnas olika orsaker till att de lämnar tillbaka utredningen. Men om det blir något gripande så går den tillbaka till oss, säger Karl Jigland på åklagarmyndighetens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.