Ingen i Tranås kände igen regionens mäktigaste politiker

Publicerad

En Novusundersökning som SVT Nyheter gjort tillsammans med Uppdrag granskning visar att 82 procent av de tillfrågade inte kunde nämna namnet på en enda regionpolitiker i sin egen region. När vi gick ut på stan med en bild på regionstyrelsens ordförande Mia Frisk (KD) kände inte en enda av dem vi frågade igen henne.

– Svar: Vet ej, säger Annica Palm i Tranås på frågan om vem det är på bilden vi visar upp.

På bilden finns Region Jönköpings läns mäktigaste politiker, regionstyrelsens ordförande Mia Frisk (KD).

Vården – Val 2022

– Frisk? Det vet var ju ett lämpligt namn, konstaterar Annica.

Men Annica Palm behöver inte skämmas. Ingen av Tranåsborna vi frågar vet vem det är på bilden, en okunskap som ligger helt i linje med den Novusundersökning som SVT Nyheter Jönköping gjort tillsammans med Uppdrag granskning. Den visar alltså att 82 procent av de tillfrågade inte kan namnet på en enda regionpolitiker i sin egen region.

– Det är ju inte så upplyftande att höra, säger Mia Frisk. Men jag är inte heller vald för att bli känd, utan för att göra skillnad för länets invånare. Men jag får ju jobba då på att fler ska känna igen mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vården – Val 2022

Mer i ämnet