Foto: Hasse Holmberg/TT

Ingen vill bygga den nya skolgården

Uppdaterad
Publicerad

Den nya utomhusmiljön runt högstadieskolan i Bor blir försenad. Orsaken är att Värnamo kommun haft svårt att få tag på ett företag som kan utföra arbetet.

Redan i vintras detaljprojekterades området och skickades ut på anbudsräkning men intresset var svalt från entreprenörer. Endast ett anbud kom in.

– Branschen verkar vara överhettad och på grund av en bristande konkurrenssituation och för hög kostnad fick upphandlingen avbrytas, säger Sven Strömberg, projektledare på tekniska förvaltningen.

Stor besvikelse

Tanken var att utomhusmiljön skulle vara klar under hösten men nu blir det inte så.

– Jag förstår om många är besvikna över förseningen. Det är tveklöst så att vi inte fått in anbud som vi kan anta. Att gå vidare i upphandlingen nu är helt uteslutet, säger Jesper du Rietz, chef för tekniska förvaltningen i Värnamo.

Alternativa lösningar

Tekniska förvaltningen tittar nu på alternativa lösningar som exempelvis att påbörja byggnationen och genomföra den i olika faser. Det skulle bli en kombination av eget utförande och genom en entreprenör.

Under sommaren påbörjas arbetet med grillplatsen, slänttrappan, frisbeeutkasten och mountainbikebanan. Målsättningen är att de ska vara klara under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.