Polisen har under helgen varit mer synliga på Råslätt i Jönköping och flera personer har stoppats misstänkta för narkotikabrott. Foto: SVT/TT

Insats på Råslätt i helgen: Fem misstänkta narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har polisen varit extra synliga på Råslätt, enligt vittnesuppgifter till SVT Nyheter Jönköping. Bland annat har de kontrollerat flera personer som visat sig vara påverkade av narkotika.

På fredagen varnade fritidsledaren Peter Magnusson för en ohållbar situation på Råslätt med öppen droghandel och kriminella som tar över allmänna ytor. Han kritiserade polisen för att inte göra tillräckligt mycket åt det.

Under helgen har patruller varit extra synliga, enligt uppgifter. Den första insatsen var strax efter midnatt natten till söndagen då tre killar i övre tonåren och 20-årsåldern kontrollerades. De visade sig vara påverkade av narkotika och misstänks för ringa narkotikabrott.

I samband med det grep en fjärde man in och hotade polisen med en hund. Han misstänks därför för blåljussabotage.

Under söndagen försökte två killar i övre tonåren och 20-årsåldern att springa ifrån en civilpatrull. De togs med för provtagning av narkotika.

– Vi har en ökad närvaro på Råslätt, jag har ingen kännedom om det varit en extra stor insats i helgen. Vi vill av förklarliga skäl inte meddela exakt hur många vi har där, säger förundersökningsledare Krister Fransson.

Nedan klipp från i fredags där boende vittnade om en öppen droghandel på Råslätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.