Man fick avslag på att ha skallerormar i en garderob i sin lägenhet. Foto: TT

Inte ok att ha giftormar i lägenheten

Publicerad

En man i från Nässjö vill väldigt gärna ha giftormar hemma i sin bostad. Men nu har mannen, efter enträgna försök, återigen fått nej.

Mannen i Nässjö vill inreda en garderob i lägenhetens hall med fyra terrarier. I terrarierna vill mannen ha ett flertal giftiga ormar, bland annat korallkobror, en prärieskallerorm och palmhuggormar.

Mannen menar att terrarierna ska göras rymningssäkra och att risken för att ormarna ska kunna ta sig ut är minimal.

Eniga i sitt beslut

Men ett antal instanser, bland annat Nässjö kommun och Länsstyrelsen anser inte att ormarna är lämpliga att ha i ett flerfamiljshus, man tar även hänsyn till grannars oro och obehag över att giftormar ska bo i flerfamiljshuset.

Nässjöbon har överklagat besluten till Mark och Miljödomstolen i Växjö, men även där får han ett nej. Domstolen menar att det aktuella garderobsutrymmet i i hallen i flerfamiljshuset inte uppfyller de krav på skyddsåtgärder som krävs enligt miljöbalken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.