Ironman 70.3 ställs in 2020 på grund av coronapandemin. Foto: TT Arkivbilder

Ironman blir kvar i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Jönköping kommer få fortsätta att arrangera Sveriges näst största triathlontävling, Ironman 70.3. Det står klart sedan Destination Jönköping förlängt avtalet med Ironman.

Det nya avtalet innebär att Sveriges enda 70.3 Ironman tävling kommer att äga rum i Jönköping under minst tre år framöver.

Nästa år arrangeras tävlingen den 7 juli. Patrik Olderius, VD för Destination Jönköping, är nöjd med att ett nytt avtal nu är undertecknat.

– Ironman 70.3 i Jönköping har under de tre senaste åren utvecklats till ett utav våra viktigaste arrangemang på vår destination, säger han i ett pressmeddelande.

Han menar att evenemanget genererar stora besöksnäringseffekter för Jönköpings kommun och att det främjar folkhälsan.

Deltagarna I Ironman 70.3 simmar i Munksjön för att sedan cykla 90 km genom Vätterbygden. Tävlingen avslutas sedan med löpning och målgång i Rådhusparken.

Ironman 70.3 Jönköping blev tidigare i år utsedd till världens mest rekommenderade 70.3-lopp i konkurrens med 110 andra lopp i exempelvis Sydafrika, USA, Frankrike och Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.