Ismail betalar 10 000 i hyra – mer än halva lönen går till boende

Uppdaterad
Publicerad

Ismail Ali är skeptisk till Jönköping kommuns vilja att bygga hyreslägenheter på Österängen. Han arbetar över 50 timmar i veckan för att ha råd att betala sin nuvarande hyreslägenhet. Hyresrätter är en centralfråga för flertal människor i området, men hyrorna är ofta höga, menar Ismail Ali.

Ismail Ali, lyckades skaffa en hyresrätt på Österängen genom Vätterhem. Den lägenhet han blev erbjuden kostar 10 000 kronor i månaden. Han tycker det är problematiskt med få hyresrätter i kommunen och att hyresnivåerna är för höga.

– De har byggt hur mycket som helst i Jönköping, men inga hyresrätter, jag har inte råd att köpa en bostadsrätt, säger han.

Se honom berätta mer i videoklippet om hans situation och hur han vill att bostadsmarknaden på Österängen ska utvecklas.

För dyra hyror

Även Socialdemokraten och 1:e viceordförande i stadsbyggnadsnämnden, Niklas Sigvardsson, berättar att partiet tycker att dagens hyror är för höga.

I videoklippet nedan svarar Niklas Sigvardsson (S) på Ismail Alis frågor angående hyresrätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.