Kjell Lundgren, klubbchef för Jönköpings Södra. Foto: SVT/TT

J-Södra kommenterar huliganattacken

Publicerad

Jönköpings Södra går nu ut och kommenterar måndagens huliganattack. Klubben beklagar händelsen och och uppger att de inväntar resultaten av utredningarna.
– Man blir arg, ledsen och chockad, kommentarer Kjell Lundgren, J-Södras klubbchef.

– Det verkar gått bra för Keita och det är det viktigaste i sammanhanget. Fysiskt verkar det inte så allvarligt, säger Kjell Lundgren på tisdagsmorgonen.

Hade detta gått att förhindra?

– Det är svårt att säga. Vi följer det regelverk och de rutiner som satts upp av polisen, säger han.

Lågriskmatch

Enligt Lundgren var mötet mellan J-Södra och Östersund bedömt som en lågriskmatch och bemanningen på Stadsparksvallen var anpassad efter det.   

– Vill man komma in så kommer man in. Även när det finns 500 vakter på EM-finaler så kommer folk in på plan, säger Kjell Lundgren.

Kan händelsen påverka dispenserna Stadsparksvallen fått för allsvenskt spel?

– Det har jag ingen aning om. Tävlingskommittén och polisen har sina utredningar och vi litar på att de gör rätt bedömning och avvaktar nu vad de kommer fram till, säger han.

Uttalande på Facebook

Klubben skrev ett uttalande redan sent under måndagskvällen på sin Facebook-sida.

”Föreningen tar fullständigt avstånd från det som hände i slutskedet på matchen och vi inväntar nu utredningen från polisen och Svenska Fotbollförbundet för att få en heltäckande bild av händelseförloppet”, skriver klubben.

Uttalandet fortsätter:

”Vi kan konstatera att det endast finns förlorare efter den här matchen, men vill särskilt rikta vårt fulla stöd till Östersunds målvakt Aly Keita”.

Uttalade bombhot

Det var under 88:e minuten i matchen mellan J-Södra och Östersund som en 17-årig man stormade planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita.

Resultatet var då 1-1. Mannen greps och anhölls under natten.

Han är misstänkt för misshandel och grovt falskt larm, eftersom han uttalat ett bombhot mot Stadsparksvallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer