Jönköpings södra lämnar över fotbollsverksamheten i Elmiahallen. Foto: SVT/TT

J-södra lämnar över fotbollsverksamheten i Elmiahallen

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings södra har under senaste tiden brottats med stora ekonomiska bekymmer. Därför väljer nu klubben att lämna över ansvaret för fotbollsverksamheten i Elmiahallen till Jönköpings kommun.

Under inomhussäsongerna har Jönköpings södra bedrivit den sportsliga verksamheten i Elmiahallen. Klubben har då ansvarat för bland annat bokning och planering av hallen samt kioskverksamheten. Men nu tar Jönköpings kommun över all drift av hallen efter ett beslut i Kultur- och Fritidsnämnden, något som  Jönköpings Posten var först att rapportera.

– Vi har hamnat i ett läge där hallen inte längre bär sig ekonomiskt. Och just nu har vi, som de flesta nog har noterat, en omställningsprocess där vi försöker se till att få ekonomin i balans, säger Sebastian Lagrell klubbchef Jönköpings södra till tidningen. 

Klubben skriver på sin hemsida att då det i framtiden kommer att krävas nya investeringar för att hallen ska fungera fullt ut konstaterar Jönköpings Södra att förmågan att driva hallen långsiktigt saknas. Klubben ska nu fokusera på sin kärnverksamhet, fotbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.