Det var tufft på planen efter att J-Södra i slutsekunden missade en kvalplats till allsvenskan. Nu kämpar klubben för att få en ekonomi i balans. Foto: TT

J-Södra har miljonskuld hos kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben J-Södra har just nu stora ekonomiska bekymmer, såpass stora att de hamnat hos Kronofogdemyndigheten, vilket P4 Jönköping var först med att berätta.

Det handlar om en skatteskuld på drygt en miljon som har hamnat hos Kronofogden.

– Skulden är en konsekvens av att vi under två års tid har en drift som inte burit sig. En effekt av spelet i Allsvenskan som har tagit tid för oss att åtgärda. Vår ambition är att ekonomin ska vara i balans till 2020, säger klubbchefen Sebastian Lagrell.

Enligt Lagrell har klubben haft en löpande dialog med både Skatteverket och Kronofogden, som vet när de ska få sina pengar. Till nästa år kommer man att lägga fram en budget som är i balans.

– Vår avsikt är att reglera skulden under nästa vecka, säger Lagrell och menar att klubben kommer att kunna betala ut löner som vanligt.

Räknar med underskott

SVT har tidigare berättat att klubben har brottats med ekonomiska problem. Sedan laget spelade i allsvenskan har lönekostnaderna successivt minskat med 40 procent. I fjol gjorde klubben ett minusresultat på 1,3 miljoner kronor och i år har klubben budgeterat för ett underskott på drygt två miljoner kronor.

– Nästa år är vår bedömning att vi är igenom saneringstiden och redovisar ett positivt resultat, sade ordförande Mats Tidstrand till SVT tidigare i höstas.

Se Tidstrand kommentera det ekonomiska läget efter att J-Södra missade att ta steget upp till det allsvenska kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.