Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunens kultur- och fritidsdirektör Mazar Alijevski förklara hur kommunens intäkter kan minska efter J-Södras nedflyttning. Foto: Viktor Fridén/SVT

J-Södras nedflyttning kan kosta – för kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södras degradering till Ettan Södra innebär att deras intäkter minskar med flera miljoner nästa säsong. Samtidigt har föreningen en skuld till kommunen på nästan 1,2 miljoner, där avbetalningsplanen fortsätter som planerat.

I spelaren berättar Mazar Alievski, kultur- och fritidsdirektör i Jönköpings kommun, hur J-Södras degradering kan minska kommunens intäkter.

Samtidigt håller kommunen inne olika bidrag som annars hade delats ut till J-Södra. Detta kvittas sedan mot klubbens skuld till kommunen.

– Den senaste tiden har vi haft en väldigt bra dialog med den nya styrelsen. De har följt sina åtaganden precis som vi har kommit överens om. Vi har haft en bra relation och jag förutsätter att vi kommer fortsätta ha det framöver, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör i Jönköpings kommun.

Dragit på sig stora skulder

Hur tidigare styrelser i J-Södra har skött sitt arbete tycker han är svårt att uttala sig om.

– Det är klart att de har dragit på sig ganska stora skulder och då är det klart att det inte har varit särskilt bra. Det är det den nuvarande styrelsen får brottas med.

Vidare hoppas Mazar Alijevski att både medlemmar, styrelse och övriga intressenter sluter upp och gör sitt bästa för att komma vidare.

– Framför allt för att komma upp i seriesystemet. Det hade varit det bästa.

Totalt har J-Södra 1 191 433 kronor och 89 öre i skulder till kommunen. Det innebär att den har ökat med 50 000 kronor sedan i våras. Skulden ska vara avbetald om två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.