Kammaråklagare Emma Harrius Foto: Johan Nilsson/TT/Åklagarmyndigheten

Jägare som sköt hund misstänks för djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad

Den jägare som i vintras sköt ihjäl en hund är nu även misstänkt för djurplågeri, något P4 Jönköping var först att berätta.

Förundersökningen mot jägaren som är i 75-årsåldern har pågått sedan i början av februari då mannen sa att han tyckte han såg en räv och sköt mot den från ett fönster i sin bostad utanför Mullsjö.

Det visade sig dock vara en hund, en Shetland sheepdog. Den skadades så pass illa att den fick avlivas och kvinnan som gick med hunden fick splitter i benet.

Åklagare Emma Harrius berättar för SVT att förutom misstankarna som rör skadorna på kvinnan, vållande till kroppsskada grovt brott samt framkallande av fara för annan, så är mannen även misstänkt för djurplågeri.

Trodde det var en räv

– Misstanken om djurplågeri avser samma händelse. Hunden sköts med ett skott som orsakade sådana skador att man senare beslutade att avliva hunden, säger Harrius till SVT.

Den misstänkte har medgett att han sköt hunden men alltså i tron att det var en räv.

Förundersökningen fortsätter och det återstår en del tekniska detaljer innan åklagaren kan fatta beslut om det ska väckas åtel eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.