Kammaråklagare Emma Harrius Foto: Johan Nilsson/TT/Åklagarmyndigheten

Jägaren sköt hunden från sitt husfönster

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 75-årsåldern som misstänks för grovt vållande till kroppskada och framkallande av fara för annan, ska ha avlossat skottet från ett fönster i sin bostad. Vid händelsen skottskadades en Shetland sheepdog så pass illa att den fick avlivas och kvinnan som gick med hunden fick splitter i benet.

Nu kommer nya uppgifter i fallet med det misstänkta jaktbrottet vid elvatiden på måndagsförmiddagen i trakterna mellan Jönköping och Mullsjö. Kammaråklagare Emma Harrius berättar att mannen avlossade vapnet från fönstret på sin bostad, vilket Jönköpings-Posten var först med att rapportera om.

– Ja det stämmer att skjutningen verkar ha skett från den misstänktes fönster, säger Emma Harrius.

Nekar till brott

Avståndet mellan skytten och hunden är inte fastställt, men det rör sig om ungefär ett par hundra meter.

Mannen har släppts på fri fot efter förhör men är fortfarande brottsmisstänkt.

– Mannen har i förhör gjort vissa medgivanden men förnekar brott.

Han är i nuläget misstänkt både för vållande till kroppsskada, grovt brott samt framkallande av fara för annan.

– Båda dessa brott är oaktsamhetsbrott, vilket betyder att det inte krävs att man haft uppsåt till brotten utan det räcker att man varit oaktsam. Brottsmisstankarna kan dock komma att ändras. Det är något som förundersökningen får utvisa.

Var nykter

Den misstänkte har i samband med gripandet genomfört ett alkoholutandningsprov som visat att han inte var påverkad av alkohol under händelsen.

Förundersökning pågår. I samband med händelsen har mannens vapen beslagtagits för att undersökas av tekniker.

– Vi har haft tekniker på plats som har genomfört en brottsplatsundersökning och jag inväntar nu resultatet av denna, säger Emma Harrius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.