Efter en turbulent höst står det klart att Christian Järdler lämnar IFK Värnamo för konkurrenten. Foto: TT

Järdler lämnar IFK Värnamo för Öster

Uppdaterad
Publicerad

Östers IF presenterade under tisdagen lagets nye tränare. Christian Järdler har skrivit på ett treårigt kontrakt som huvudtränare för klubben. Därmed lämnar han IFK Värnamo för seriekonkurrenten.

Efter många turer står det nu klart att Christian Järdler blir Östers IF:s nye tränare. Järdler lämnar alltså sitt tränaruppdrag i IFK Värnamo.

Under hösten har det varit bråk om Järdlers vara eller inte mellan IFK Värnamo och Öster. P4 Kronoberg avslöjade att Öster ville ha honom som tränare och att Järdler ville bryta sitt pågående avtal med Värnamo.

LÄS MER: IFK Värnamos tränare vill lämna klubben

Irritation väcktes hos klubbledningen i Värnamo över att seriekonkurrenten kontaktat Järdler under säsongen. IFK Värnamo uppmanade tränaren att ta timeout, något som Järdler vägrade.

Under tisdagen fick följetongen sin upplösning.

– Det känns fantastiskt att det äntligen blivit klart! Jag har i mitt eget huvud sett mig själv som Öster-tränare ett tag, så det är skönt att allt är på plats nu. Jag har redan köpt bostad och hela familjen flyttar till Växjö efter nyår, säger Christian Järdler i ett uttalande på Östers IF:s hemsida.

LÄS MER: IFK Värnamos tränare vägrar ta timeout

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.