Foto: Emil Langvad/TT

IFK Värnamos tränare vägrar ta timeout

Uppdaterad
Publicerad

Bråket om IFK Värnamos tränare Christian Järdler fortsätter. Klubbledningen vill att han tar timeout – något tränaren själv vägrar.

– Jag har gjort mitt jobb till hundra procent och känner att jag har spelarnas stöd.

I oktober avslöjade P4 Kronoberg att Öster ville ha IFK Värnamos tränare Christian Järdler som tränare nästa säsong. Järdler har avtal med IFK Värnamo även över kommande säsong och ville bryta detta.  Värnamos klubbledning var upprörda över att seriekonkurrenten kontaktat deras kontrakterade tränare under säsongen. Öster erbjöd IFK Värnamo 100.000 kronor som godwill, men Värnamo accepterade inte det budet och nu har klubbarna slutat förhandla.

Vägrar ta timeout

IFK Värnamos klubbledning vill nu att tränaren Christian Järdler tar timeout.

– Vi tycker att det kunde ha varit bra, men vi tvingar honom inte, säger Kaj Larsson, ordförande i IFK Värnamo.

Men huvudpersonen själv har inga tankar på någon timeout.

– Spelarna fick möjlighet att yttra sig när det här med Öster kom upp och då sa de att de ville ha mig kvar, säger Christian Järdler.

Du känner att du har spelarnas förtroende?

– Absolut.

Och resultatmässigt har klubben gått väldigt bra de senaste veckorna. Tre raka segrar och laget har vunnit sju av de nio senaste matcherna inför avslutningen av Superettan i morgon då Värnamo möter Örgryte hemma på Finnvedsvallen.

– Den här säsongen är den bästa i klubbens historia och det är något jag är stolt över. Men vi vill göra allt vi kan för att förlänga vår segersvit i mötet med Örgryte, säger Christian Järdler.

Hänvisar till juridiskt ombud

Vilket lag han tränar nästa säsong vill han inte svara på och frågor kring framtiden hänvisar han till sitt juridiska ombud Martin Klette.

– Vi förbereder oss juridiskt för en eventuell tvist och jag håller nu på att läsa in mig på vad parterna sagt och gjort.

Hur de kommer att agera vill han inte kommentera i nuläget och så här kommentera Martin Klette klubbledningens uppmaning till sin tränare att ta timeout:

– Uppmaningen i går där de uppmanade Christian att ta timeout ser jag som ett arbetsrättsligt trakasseri.

IFK Värnamos ordförande, Kaj Larsson, säger att de inte kommer att agera på något sätt i nuläget.

– Vi har en anställd tränare på kontrakt och vi har inte fått någon skriftlig uppsägning.

Hur kommer ni agera om ni får det?

– Det får vi ta ställning till då, säger Kaj Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.