JIK vill fortfarande anmäla växjöspelaren

Uppdaterad
Publicerad

JIK:s ordförande Dan Nordlöf förtydligar nu att det fortfarande kan vara aktuellt att anmäla den växjöspelare som ropade en homofobisk kommentar till JIK-spelaren Otto Weidman efter en match i söndags.

Under tisdagen förekom det i olika medier tolkningen att JIK tagit tillbaka sin anmälan. Men i själva verket så har JIK inte hunnit lämna in någon anmälan. Enligt Dan Nordlöf väntar JIK på besked från innebandyförbundet om hur regelverket kring en sådan anmälan ser ut.

Anmälan fortfarande aktuell

Mötet igår i Jönköping mellan JIK-ordföranden Dan Nordlöf och Växjö Vipers klubbchef och de båda berörda spelarna beskrivs av klubbledarna som lyckat. Men det innebar inte att JIK lade ner planerna på att anmäla händelsen.

– Nej, det handlar om att vi väntar på förbundets besked om hur det här ska gå till formellt, säger Dan Nordlöf till SVT på tisdagskvällen.

– Vi måste t ex klara ut om det är spelaren vi anmäler eller om det är laget.

Båda klubbledarna uttalade sig gemensamt igår efter mötet, men nämnde då inget om hur de skulle göra med anmälan. I efterhand har uttalanden från Växjös klubbchef tolkats som att anmälan hade lagts ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.