JIK anmäler nu Växjölaget efter de kränkande uttalanden. Observera att bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: TT

Jönköpings Innebandyklubb anmäler Växjö Vipers

Uppdaterad
Publicerad

Efter kränkande uttalanden mot JIK-spelaren Otto Weidman från en spelare i Växjö Vipers så gör nu Jönköpingslaget en anmälan till SIBF och den juridiska nämnden.

Det var i bortamatchen mot Växsjö som en spelare i Växjö Vipers gjorde homofoba uttalanden till JIK-spelaren Otto Weidman.  I slutet av matchen ska en spelare i Växjö sagt: ”Jag hörde att din bror var bög, fyfan vad hemskt”.

något som Jönköpingsspelaren skriver om på sitt twitter-konto.

Nu agerar JIK och anmäler Växjölaget till Svenska innebandyförbundet.

På hemsidan skriver man bland annat: ”JIK och Växjö Vipers har sedan tidigare en bra dialog mellan föreningarna och vi stödjer tillsammans förbundet som kommer att kraftsamla och motarbeta. Särskilt kränkande tillmälen – vare sig de inträffar under eller efter match, kommer aldrig accepteras. Hit räknas till exempel rasistiska, sexistiska och homofobiska uttalanden”

Uttalandet är undertecknat av ordföranden Dan Nordlöf.

Dan Nordlöf ordförande i Jönköpings innebandyklubb. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.