Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Intresset för utbildningsmässan var stort, enligt Somaliska akademiker. I klippet kan du se mer om satsningarna som görs för att fler med somalisk bakgrund ska gå en högre utbildning. Foto: Somaliska akademiker Jönköping

Jobbar för att fler ska välja högre utbildning

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i somras finns föreningen Somaliska akademiker i Jönköping och de har nyligen hållit sin första utbildningsmässa. Intresset har varit större än väntat.

Föreningen Somaliska akademiker finns bland annat i Göteborg och Stockholm och startade även i Jönköping i somras. Nu i mars hölls en utbildningsmässa för första gången där intresserade kunde träffa förebilder för att få inspiration till högre utbildning.

– Personer från Somalia har extra svårt att komma ut på arbetsmarknaden och vi vill med det här inspirera och möjliggöra att man satsar på en högre utbildning, säger ordförande Ismail Abdullahi.

Besökare på utbildningsmässan i Jönköping. I klippet berättar ordförande Ismail Abdullahi mer. Foto: Somaliska akademiker Jönköping

Det var första utbildningsmässan och målet är att fortsätta kommande år. Den arrangerades tillsammans med föreningarna Hand till Hand och ERO.

– Det blir en vinst både för de själva och för samhället om fler somalier får en högre utbildning.

Se mer från utbildningsmässan i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.