Porträtt på Johan Gustafsson tillsammans med sina föräldrar, Göran och Anne-Mari. Foto: Simon Stanford

Johan Gustafsson hälsar från föräldrahemmet

Uppdaterad
Publicerad

Johan Gustafsson skickar nu en ny hälsning. I Värnamo Nyheter tackar han alla i sin hembygd som har engagerat sig och stöttat honom och familjen under hans år i fångenskap.

Det är i ett mejl till Värnamo Nyheter som Johan Gustafsson och hela hans familj tackar tidningen och andra för den omtanke och värme som de har fått.

Familjen har också delat med sig av en ny bild där Johan Gustafsson sitter tillsammans med sina föräldrar på trappan till familjens hus i Åminne. På den trappan har ett ljus brunnit under alla de år som Johan satt som fånge i Mali.

Svensk man kidnappad i Mali

Tackar för allt stöd

”Vill tacka Värnamo Nyheter och alla som haft ljuset som en påminnelse om min och familjens situation de gångna åren. Tack för alla hälsningar genom kort, blommor, telefonsignaler och visad omsorg, tack för alla förböner. Tack för alla flaggor av uppmuntran när vi kom hem till Åminne.” Så lyder hälsningen från familjen till tidningen.

Två veckor har nu gått sedan beskedet kom att Johan Gustafsson var på väg med flyg till svensk mark. Familjen har sedan dess dragit sig undan och meddelat att de vill få vara i fred. Efter ett par dagar kom en videohälsning där Johan syntes tillsammans med sina föräldrar och sina systrar och där han tackade hela svenska folket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svensk man kidnappad i Mali

Mer i ämnet