Timrås Johannes Kinnvall jagas av Oskarshamns Jesper Dahlroth. Foto: Claus Meyer/TT

Målstark back klar för HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har gjort klart med Johannes Kinnvall som ansluter från Timrå IK. Han var en av de målfarligaste backarna under förra säsongen av SHL.

– Det känns fantastiskt roligt och känns som ett steg i rätt riktning för mig. Jag hoppas kunna bidra till HV71:s framgång och utveckla mitt eget spel ytterligare, säger Johannes Kinnvall i ett pressmeddelande från HV71.

Johannes Kinnvall har de två senaste säsongerna spelat i Timrå IK. I år noterades han för 22 poäng (12+10) vilket gör att han delade skytteligan bland backar med Rögles Kodie Curran. Nu har den 21-åriga backen skrivit ett tvåårskontrakt med HV71.

Kontrakt i två år

– Han har gjort det otroligt bra hela året och spelar med ett fint självförtroende. En tvåvägsback som fortfarande är ung och utvecklingsbar. Det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan i vinter, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Kinnvall inledde hockeykarriären i IK Sätra och gick sedan vidare till Gävle-klubbarna Gävle IK, Valbo och Brynäs innan han hamnade i Timrå. Nu går flyttlasset söder ut och Kinnarps arena blir ny hemmaplan.

Kontraktet med Johannes Kinnvall gäller i två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.