Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ylva Montelius och Victor Hellgren deltog i helgens nationella ungdomskörfest i Jönköping. Hör dem i klippet ovan. Foto: SVT/Linda Mathillas

Jönköping värd för nationella ungdomskörfesten

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 180 ungdomar och ledare från körer i hela Sverige har deltagit i den nationella ungdomskörfesten som hölls i Jönköping i helgen.

– Det har varit jättekul. Jag har träffat roliga personer och sjungit fina låtar, säger Victor Hellgren från Huddinge.

Under helgen har det arrangerats flera konserter i bland annat Kristine kyrka och Sofiakyrkan i Jönköping. Arrangör av ungdomskörfesten är Sveriges Kyrkosångsförbund, Svenska kyrkan i Jönköping och Sensus studieförbund. Körfesten arrangeras en gång om året och det här året var det alltså Jönköpings tur.

– Det är första gången vi är här. Här finns tillräckligt stora kyrkor och driftiga musiker, säger Marita Sköldberg, projektledare i Sveriges kyrkosångsförbund.

Två körer från länet

Totalt har femton körer från hela Sverige deltagit varav två av körerna är från Jönköpings län. Ylva Montelius som sjunger i Sofia kyrkans ungdomskör är även hon nöjd med helgen:

– Jag är här för att jag älskar att sjunga och man får ju inte chansen att sjunga i en så här stor grupp särskilt ofta, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.