Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du höra hur Jönköping University ser på det som vissa internationella studenter upplever med diskriminering. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Jönköping University om enkäten: ”Vi tar det här på allvar”

Publicerad

Högskolan i Jönköping jobbar med olika verktyg med syfte att underlätta för de internationella studenterna, uppger Monica Cannmo, avdelningschef på utbildningsstöd.

– Vi arbetar aktivt med integrationsfrågan och har det högt upp på agendan. Man kan alltid bli bättre, säger Monica Cannmo.

Koordinator ska hjälpa internationella studenter

Högskolan i Jönköping arbetar med integration genom bland annat en studentkår som i sin tur har en koordinator vars jobb är att hjälpa internationella studenter att integreras. En studie från Universitets- och högskolerådet visar att internationella studenter kan känna sig diskriminerade.

– Vi tar det här på allvar. Vi jobbar även med svenska studenter så att de ska våga bli mer nyfikna på internationella studenter, säger Monica Cannmo.

”Viktigt att studenterna vågar prata”

Hon berättar att ibland kan utanförskap vara en faktor i att man upplever diskriminering och att det är viktigt att man vet att högskolan finns för att stötta alla.

– För oss är det viktigt att studenterna vågar prata med någon ansvarig för att vi ska ta reda på vad det handlar om så att vi kan göra något åt det.

I klippet ovan berättar Monica Cannmo om hur högskolan i Jönköping arbetar med integrationsfrågan och diskriminering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.