Gais Edin Hamidovic gör 0-2 under tisdagens fotbollsmatch i superettan mellan Örgryte IS FF och GAIS på Gamla Ullevi. Foto: Adam Ihse/TT

Jönköpings Södra värvar från Gais

Uppdaterad
Publicerad

Precis innan transferfönstret slog igen gjorde J Södra klart med en ny spelare. Det är Edin Hamidovic, som närmast kommer från spel i Gais.

25-årige Edin Hamidovic spelade i fjol samtliga 30 matcher i superettan för Gais. Under fjolårssäsongen gjorde han elva mål för Göteborgsklubben.

Målspruta i HFF

Edin Hamidovic har gjort en säsong i Gais. Han värvades dit från Husqvarna FF efter att ha gjort 20 mål på 25 matcher i division 1 södra under säsongen 2017.

– Vi tittar alltid först och främst lokalt, så när Edin, som ju hör hemma här, blev tillgänglig så fanns inget att fundera över. Vi får in en spelare med offensiva egenskapeer som verkligen vill spela i och för Jönköpings Södra, säger tränaren Andreas Brännström i ett pressmeddelande.

Edin Hamidovic har IFK Öxnehaga som moderklubb och kom som 15-åring till J Södras ungdomsakademi.

Jönköpings Södra löser honom från hans kontrakt med Gais och kontraktet med J Södra är på två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.