Lotta Losten i filmen Lights Out. Foto: David Sandberg

Jönköpingsfilmare på väg till Hollywood

Uppdaterad
Publicerad

Efter internetsuccén Lights Out  är nu skräckfilmsskaparna David Sandberg och Lotta Losten från Jönköping på väg till Hollywood.

Efter kortfilmssuccén har paret fått flera erbjudanden från olika filmbolag, och enligt uppgifter till Jönköpingsnytt har David Sandberg inlett långtgående diskussioner med ett amerikanskt filmbolag om att regissera en långfilmsvariant av Lights Out.

När Jönköpingsnytt når David Sandberg befinner han sig på ett hotellrum i London, i väntan på ett flyg vidare mot USA men han är mycket förtegen.

–Jag kan inte bekräfta något alls i nuläget, säger han.

Det var för drygt ett år sen som blev David Sandbergs och Lotta Lostens knappt 3 minuter långa film Lights Out blev en viral succé, med miljontals visningar på bara någon vecka. Filmen, som  är en lågbudgetproduktion, är inspelad i parets lägenhet i Göteborg, där Lotta är den enda skådespelerskan och David sköter allt bakom kameran. Lights Out har vunnit flera utmärkelser och belönades bland annat med titeln ”Bästa regi” i skräckfilmstävlingen ”Bloody Cuts Horror Challenge”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.