Oskar Källner från Jönköping skriver i genren fantastik, vilket innefattar fantasy, science-fiction och skräck. I klippet ovan berättar han om sin nya bok. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Jönköpingsförfattare aktuell med ny bokserie

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Källner från Jönköping är en författare i ropet. Under fredagen släppte han två nya böcker i rymdäventyret ”Imperiets Arvingar” som är tänkt att bli en serie på tio delar.

Oskar Källner debuterade som författare 2011 med boken ”Drakhornet”. Efter det har han givit ut flera fantasyböcker, två barnböcker och ett antal noveller. De nya böckerna riktar sig främst till barn och ungdomar i åldern 9-12 år.

– Jag vet att det ibland kan vara svårt att få igång läsningen i den gruppen, så jag ville skriva något spännande som grabbade tag i en med en gång. Jag själv uppskattar när det går undan och det vet jag att även 9-12 åringarna gör, säger Oskar Källner.

Stora drömmar

Oskar Källner har vunnit en rad priser genom sin karriär. Han berättar att han var nära att sluta med skrivandet, men tack vare en andraplats i en novelltävling fortsatte han med författarskapet.

– Det var ju en enorm klapp på axeln, det var någon som såg att det jag gör är bra och det gav mig förnyad kraft och energi att fortsätta skriva. 

Tredje boken i serien ”Imperiets Arvingar” är redan påbörjad. Efter det är tanken att släppa de resterande åtta böckerna i halvårsintervall.

– Det finns ju vissa författare som slår an någonting inuti en människa och böcker som överlever generation efter generation. Det vore fantastiskt om de här böckerna skulle kunna få vara sådan också, säger Oskar Källner.

Oskar Källners boktips:

6-9 år

Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr – Camilla Linde

9-12 år

Blixtbarn – David Renklint

12-15 år

En väktares bekännelser – Elin Säfström

Vuxna

Projekt Nyaga – Peter Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.