• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Anders Elfström, projektledare och flyttansvarig på Jordbruksverket ser fram emot flytten som nalkas. Foto: SVT / Kristin Renulf

Jordbruksverket planerar för fullt inför flytten

Publicerad

Jordbruksverkets flytt från Vallgatan till det nybyggda kontorshuset på Skeppsbron är planerad till våren 2021, men redan nu är förberedelserna i full gång. För med nya lokaler följer också nya arbetssätt.

I oktober 2017 meddelade Jordbruksverket om den framtida flytten från centrala Jönköping till den nya stadsdelen Skeppsbron vid Munksjöns södra strand.

Myndigheten, med omkring 850 anställda, flyttar in i den nio våningar höga byggnaden tillsammans med Skogsstyrelsen som man även delar de nuvarande lokalerna på Väster med. Vad som sker med tegelbyggnaden från 1977 är ännu oklart.

Förbereder nytt arbetssätt

Trots att flyttlasset inte är planerat att gå förrän i början av 2021 är förberedelserna igång sedan flera år. Detta då den främsta anledningen till flytten är att myndigheten vill ha lokaler som främjar ett så kallat resurseffektivt arbetssätt och en god arbetsmiljö.

– Vi har inte börjat packa kartonger än, men vi jobbar mycket med förändringsarbetet för att få med hela organisationen på tåget, säger Anders Elfström, projektledare och flyttansvarig.

Mindre kontorsyta

De nya lokalerna, 7 000 kvadratmeter mindre än de nuvarande, kommer att utformas utan traditionella kontorskorridorer och fasta arbetsplatser.

– Tanken är att man inte har sitt egna rum eller skrivbord utan bara sina digitala verktyg, berättar Anders Elfström som inte oroas över att så mycket yta försvinner utan lovar att alla kommer att få plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.