Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ju-jutsuklubben blickar framåt: ”Hoppas på ett uppsving” Foto: Gabriel DjärfVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ju-jutsuklubben blickar framåt: ”Hoppas på ett uppsving”

Uppdaterad
Publicerad

När Wernamo ju-jutsuklubb inte längre kunde ha sina träningar inomhus och i större gruppen var det många medlemmar som slutade. Nu är träningarna igång som vanligt igen och klubben hoppas att medlemsantalet ska växa igen.

– Just nu hoppas vi på ett uppsving, det finns ett uppdämt behov för under två terminer har vi inte haft intag av nya medlemmar, säger Nico Christoforidis, tränare i klubben Wernamo ju-jutsu.

I klippet ovan berättar Nico Christoforidis om ju-jutsuklubbens medlemstapp under pandemin och vad det innebär för hans verksamhet att restriktionerna tagits bort.

Tappade hälften av medlemmarna

Ju-jutsu är en sport med fysisk närkontakt mellan de tävlande, men under pandemin var det inte tillåtet med närkontakten så träningarna fick utföras utan det. Dessutom fick man inte träna inomhus och då var det många medlemmar som lämnade klubben, hela 50 procent försvann.

Med släppta restriktioner kan nu träningarna återgå till det normala och klubben hoppas att både gamla och nya medlemmar ska hitta till sporten.

– Det är fantastiskt, vi är jätteglada, för nu kan vi äntligen börja göra allt som vanligt på träningarna igen, säger Nico Christoforidis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer