TV4-profilen fick smaka på Stefan Löfvens jujutsu-grepp – då knäckte det till: ”Har aldrig blivit så överraskad”

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt knäcker det till – och TV4:s erfarne programledare hinner knappt fatta vad som har hänt. Nu berättar Per Skoglund om när han fick smaka på Stefan Löfvens jujutsu-grepp i direktsändning.

Det var i samband med valrörelsen 2014 som Per Skoglund, programledare för travsändningarna i TV4, fick i uppdrag att intervjua partiledarna och ställa lite mer personliga frågor.

Resultatet blev ett av de mest klassiska tv-ögonblicken med den avgående statsministern Stefan Löfven.

Politikbyrån

– Jag visste att Stefan Löfven höll på med jujutsu och jag tänkte jag att jag skulle försöka koppla ihop det på något vis. Men han svarade inget utan reste sig upp och sa ”jag kan visa på dig istället”, säger Per Skoglund i Politikbyrån och fortsätter:

– Vi låg i direktsändning och i det läget tänkte jag bara ”äh vi kör, vad ska hända”. Och så hände det där... det blev inte som jag trodde.

Se Stefan Löfvens brutala jujutsugrepp och intervjun med Per Skoglund i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikbyrån

Mer i ämnet