Kabe stänger produktionen tillfälligt – hundratals permitteras

Uppdaterad
Publicerad

Husbils- och husvagnstillverkaren Kabe i Tenhult kommer under åtminstone två veckor att stänga ner stora delar av produktionen som en följd av coronapandemin.

Det var Jönköpings-Posten som var först med att rapporterar att Kabe stänger ner produktionen i Tenhult och att 300 ur personalen permitteras, till att börja med under vecka 15-16. Kabe har cirka 450 anställda.

– Vi har underleverantörer i hela Europa och vi får inte fram de komponenter som vi behöver i produktionen, säger Alf Ekström, vd och koncernchef på Kabe.

Har gått mycket snabbt

Han berättar allt har gått väldigt snabbt och att det började med att en underleverantör i det hårt coronadrabbade Italien fick stänga ner produktionen. Sedan stängde fabrik efter fabrik, till exempel Fiat och nu senast Mercedes som leverar chassin till Kabes husbilar.

Samtidigt säger Alf Ekström att Kabe har ett stabilt kapital i botten och är rustade att klara av en tid utan produktion. Orderingången har varit god under hösten och vintern fram till dess att coronapandemin slog till på allvar.

Men kan det bli tal om uppsägningar framöver om detta blir långdraget?

– Man vet ju ingenting om framtiden just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet