I klippet berättar advokaten Mikael Svegfors hur hans klienter mår idag. Foto: Fredrik Weibull SVT

Känslomässig dag i tingsrätten när fem av offren förhördes

Uppdaterad
Publicerad

Den 24 maj vittnade fem av de sju personerna som attackerades med kniv i Vetlanda den tredje mars i år. Deras berättelser i tingsrätten var mycket känslomässiga, ett av offren bröt ihop flera gånger och började gråta.

– Jag ser en kille som kommer mot mig och jag tänker inget, säger ett av offren i Vetlanda attacken i tingsrätten och bryter ihop och börjar gråta, efter en stund fortsätter han med darrande röst:

-  Jag märker att mannen slår mig hårt mot axeln och det gör väldigt ont, jag går därifrån och tänker på min sambo.

Våldsdådet i Vetlanda

För det tredje offret som blev attackerad utanför en blomsteraffär spricker rösten flera gånger när han berättar.

– När jag ser blodpölen förstår jag att det är allvar.

– Jag har påverkats mycket av det som hände, jag tittar mig över axeln varje gång jag är bland folk och jag är helt övertygad att hans avsikt var att döda mig, säger ett annat offer i Vetlandaattacken i tingsrätten.

I klippet berättar advokaten Mikael Svegfors, som representerar fyra av de sju personerna som knivhöggs i Vetlanda, hur de mår idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet