SVTs reporter Linda Mathillas berättar om den första rättegångsdagen mot den akupunktör som misstänks för vållande till annans död i samband med en akupunkturbehandling. Foto: SVT

Känslosam inledning på akupunkturrättegången

Uppdaterad
Publicerad

Två års fängelse yrkade åklagaren på när tingsrättsförhandlingen mot den akupunktör som misstänks ha orsakat en mans död vid en behandling avslutades på onsdagen.

Det är P4 Jönköping som rapporterar att åklagaren Adam Rullman yrkar på fängelsestraff.

Det var känslosamt för de anhöriga till den avlidne mannen när rättegången mot den kvinna som åtalats för vållande till annans död genom akupunktur inleddes Jönköpings tingsrätt på tisdagsförmiddagen.

Rättegången startade med att Adam Rullman gick igenom sin sakframställan i ärendet. Före lunch presenterade försvarsadvokaten sin syn på vad som kan ha orsakat mannens död.

Under eftermiddagen fortsatte rättegången med att den avlidne mannens hustru hördes i rätten. Det var även förhör med den åtalade kvinnan.

I klippet ovan hör du SVT:s reporter Linda Mathillas berätta om hur det var i rätten när tingsrättsförhandlingen inleddes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.