Bilder ur förundersökningen. Foto: Polisen

Kidnappade man i bil under pistolhot – åtalas för människorov

Publicerad

Tre män i 20-årsåldern åtalas nu för bland annat människorov, grovt vapenbrott och grovt olaga hot efter att under pistolhot tvingat med sig en man i en bil. Händelsen inträffade på Ekhagen i Jönköping i mars i år. 

Mannen knivskars i benet innan han fördes bort. Resan i bilen pågick i 20 minuter innan mannen släpptes av i närheten av Barnarp.  

Enligt åtalet ville de tre männen tvinga till sig en påhittad skuld på 200 000 kronor av mannen. Under ett kortare stopp på färden ska en skarpladdad pistol ha tryckts in i mannens mun samtidigt som han tvingades säga förnedrande saker. Alltihop filmades.

Skott avlossades

I samband med själva bortförandet hotades även en annan man med den skarpladdade pistolen och skott avlossades när denne försökte följa efter bilen med kidnappningsoffret i.  

Åklagaren menar att alla tre männen under hela händelseförloppet har agerat tillsammans och i samförstånd. Alla tre förnekar brott.  

Förutom människorov, grovt vapenbrott och grovt olaga hot åtalas även männen för övergrepp i rättssak och grovt olaga tvång. En av männen misstänks även för ringa narkotikabrott.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.