Ung kille döms för försök till väskryckning i Gislaved. Foto: Arkiv/TT

Kille i 15-årsåldern döms för väskryckning i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

En pojke, från Gislaveds kommun, döms till ungdomstjänst för stöld och försök till stöld.

Den nu dömde killen stal i augusti en väska utanför Ica kvantum i Gislaved. Väskan innehöll 1470 kronor. Killen ska även ha försökt rycka en väska ur handen från en äldre kvinna vid ett övergångsställe nära Ica kvantum. Han lyckades dock inte ta väskan från kvinnan. Stöldförsöket räknas som grovt eftersom det gällde ett föremål som kvinnan bar på sig.

Förnekar väskryckning

Ynglingen döms även för ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Vid stölden och stöldförsöket bar han på två knivar. 15-åringen erkände alla brott utom väskryckningen, han menade att han inte varit på platsen och att han har blivit felaktigt utpekad av vittnena. Tingsrätten ansåg dock att vittnena var trovärdiga och att iakttagelserna var riktiga.

Jönköpings tingsrätt dömde pojken till 50 timmars ungdomstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.