Nya tränaren är redo för allsvensk premiär: ”Lite spänd”

Publicerad

På söndag spelar IFK Värnamo sin första match någonsin i den svenska fotbollens högsta liga, allsvenskan. Kim Hellberg gick in som ny huvudtränare inför säsongen och är redo för premiären.

– Visst är man lite spänd och nervös som man alltid är såhär i början, men framförallt ska det bli väldigt kul, säger Kim Hellberg, tränare i IFK Värnamo.

Efter att förra säsongens huvudtränare Robin Asterhed valde att lämna klubben inför kommande säsong så värvades Kim Hellberg in som ny tränare i IFK Värnamo. Han kommer senast från IFK Norrköping, där han varit assisterande tränare säsongen 20/21.

Klubben som klättrat två divisioner

Laget gick till förra säsongen upp till superettan och svarade för en minst sagt väl genomförd säsong, när de säkrade avancemang upp till allsvenskan. Matchen på söndag är nu den första matchen för klubben någonsin i svensk fotbolls finrum.

– Flera av spelarna i årets trupp har varit med tidigare säsonger i Värnamo och klättrat två serier uppåt på ungefär 1,5 år. Så det är klart att det är en stor utmaning. Men det är också en stor upplevelse och något att njuta av, säger Kim Hellberg.

IFK Värnamos första match spelas borta i Göteborg på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg klockan 15.00.

I klippet ovan har du nya huvudtränaren Kim Hellberg om tankarna inför premiären mot IFK Göteborg på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.