Kinesiska studenter nekas upphållstillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Flera kinesiska studenter som vill läsa vid Grennaskolan nekas att komma till Sverige. Migrationsverket har sagt nej – och besvikelsen är nu stor på skolan i Gränna, som kämpar med ett vikande elevunderlag

Grennaskolan har uppdrag av Jönköpings kommun att bedriva gymnasieundervisning med en tydlig internationell prägel och har i många år haft både elever från Sverige och från andra delar av världen. Men nu har dörren stängts åtminstone för de sex kinesiska elever som vill läsa på det internationella programmet, trots att skolan redan har antagit dem. Migrationsverket nekar nämligen alla sex uppehållstillstånd, trots att de är behöriga och har ekonomiska resurser och redan förskottsbetalt utbildningen.

Andra beviljade

Tidigare har flera kinesiska elever gått på skolan, och Migrationsverket har i år beviljat uppehållstillstånd för elever från Bahrein och från Ryssland. 

Därför anser Inger Gustavsson, rektor vid Grennaskolan, att Migrationsverkets beslut att inte bevilja uppehållstillstånd för de kinesiska eleverna, är oförklarligt och en förlust för vårt samhälle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Grennaskolans framtid

Mer i ämnet